Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

veel spullen en een smal stuur

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires, |Overig|

Een bovenstuur op een open tweewieler heeft veel functies. Je moet er natuurlijk mee kunnen sturen en dan moet het ook nog plaats bieden aan handen, versnelling, remmen, fietscomputer, bel ... en een gps en een achteruitkijkspiegel zijn ook wel fijn om bij de hand te hebben.

Het werd kortom een beetje vol op de Fujin. Tot overmaat van ramp moest er ook nog nodig een paar centimeter van het stuur af omdat ik een smal stuur prettiger vind.
Wat nu?
Goede raad is gelukkig niet zo duur als je een stukje aluminium buis hebt en een uurtje tijd. Uit het buisje zaag en vijl je een stuk weg, zodat het mooi dwars over de lange helmstok van de fiets past. Maak het vast met een nylon bindriempje en voilà, je computer en gps hoeven niet meer op het stuur. Dat geeft een hoop ruimte.
Zo zit het vast, leve de tyraps of hoe ze ook heten. Een paar stukjes van een oude binnenband zorgen ervoor dat het allemaal krasvrij op z'n plaats blijft zitten.
Zo ziet het er van opzij uit. Best overzichtelijk, al zeg ik het zelf.
En hier is het stuur met alles eraan vast. Ondanks de hoeveelheid spullen ziet het er niet vol uit.

De bocht van de derailleurkabel werd erg krap, dat kon de buitenkabel niet goed aan. Een tussenstukje van een V-brake kan de bocht wel goed maken. Het schakelt zo prima, ook na maanden gebruik.
Waar zijn de remmen? Waar is de bel?

De remhendels zitten onder het stuur. Je bedient ze met je duimen en dat is even wennen als je de gewone hendels gewend bent. Deze hendels zijn van M5, ze zijn erg solide en zien er heel mooi uit.

De bel is heel onopvallend. Hij zit om het stuur heen aan het linker handvat en wordt bediend met een draaigreep. De handvatten zijn van Gazelle, jawel.

Het spiegeltje is van B&M. Ik kan er juist mee over mijn schouder kijken en dat rijdt lekker rustig.

Redactie

Reacties (0)