Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Kaarthouder

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires, |Overig|

Tja je kent het wel. Een kaart mee nemen op een ligfiets :(. OP je onderstuur? NEE! op je boven stuur? NEE! waar dan wel? in je tas? lekker handig. Na een tijdje brainstormen kwam ik op de "ideale" plek voor een gewone fietskaart; op je bovenbeen. Piloten gebruiken dit 'trucje' al bijna een eeuw. een plankje met klitteband bevestigingsstrips. Stukje doorzichtig plastic om het plankje spannen, kaart eronder en klaar!. Nauwelijks luchtweerstand. Weegt bijna niks, spotgoedkoop en je kan het thuis laten als je wilt ;) .
Op dit moment ben ik bezig een en aluminium prototype te maken en zal de resultaten showen als het de moeite waard blijkt. Veel knutselplezier :)

Na eventjes nagedacht te hebben en een mailtje van Uipko toch maar van het alu. plankje afgestapt i.v.m. veiligheid bij een eventuele val. Zodoende heb ik een schaar in een oude jas gezet en een stuk doorzichtig kunststof, wat breed klitteband en elastiek aangeschaft. vervolgens de hele boel met hobbylijm in elkaar geplakt en het elastiek/klitteband bevestigd op een stukje oude sjorband genaaid als trek ontlasting. Dit op de achterkant van de hoes gelijmd en vervolgens vastgenaaid ter versteviging. De elastiek/klitteband komt net boven de knie en de onderzijde (de bovenzijde als je staat ;) ) van de kaart kan ik met een veter, losjes, om m'n bovenbeen knopen. Dit om meer afknelling te voorkomen en de kaart is al uit zichzelf stevig genoeg om het hoesje strak en plat te houden. Evt. kan je er nog een kartonnetje/plasticje achter in voegen voor extra stevigheid. Van de week ga ik hem uitproberen op de fiets om te kijken of de gelijmde naden het houden en of er irritatie optreed door de bevestigingsband.

Redactie

Reacties (0)