Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Schuimkap Quest vast met magneten

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires

Op http://groups.google.nl/group/ligfiets heb ik al eens het een en ander gelezen over neodymium magneten en hoe deze ervoor moeten zorgen, dat je met je fiets (lees: Quest) beter gedetecteerd wordt bij de detectielussen van verkeerslichten.

Ook leek het me wel handig om het schuimdeksel van de Quest te bevestigen met magneten in plaats van de bevestigde strookjes klitteband.

Ik ben op zoek gegaan naar een leverancier en kwam op http://www.magnetenspecialist.nl/ terecht.

Daar heb ik het volgende besteld:
20 x Schijf 10x2 mm () = €5.40**

1 x Staaf 10x40 mm () = €4.00*

1 x Kogel 15 mm () = €2.65*

3 x Magneethaak 32x10x9 mm () = €13.50*

1 x Schijf 20x2 mm () = €0.45***

1 x Schijf 20x5 mm () = €1.00***

*deze magneten heb ik besteld om gewoon mee te ouwehoeren, ze hebben momenteel ook geen nuttige toepassing.

*** deze schijven zitten in de neus, zie onderaan deze pagina

**ik heb 8 schijfjes gebruikt om aan het schuimdeksel te bevestigen, zie hieronder.

Als u de site bezoekt, schrik dan niet van de kracht van de magneten. De houdkracht kan wel erg hoog zijn, maar dit getal geldt alleen bij direct en volledig contact met metaal, dat ook volledig magnetismegevoelig (is dat de goede term?) is. De kracht neemt bij geringe afstand al enorm af, dus zeker met het kunststof van de Quest ertussen hoef je niet bang te zijn, dat je het deksel niet meer los krijgt.

[Ik heb hier de magneetjes op de juiste plek vastgeplakt en mijn moeder is zo aardig geweest om er een lapje stof overheen te naaien, zodat het geheel er nog aardig uit ziet ook]

[die zit goed vast]

[Binnen in de rand heb ik nog 8 magneetjes op de juiste plek met duct tape vastgeplakt, zodat het deksel goed blijft zitten.]

[Zonder het vastmaken van de stroken klittenband blijft het deksel ook bij hogere snelheden (ca 45 km/h) goed zitten.]

Meestal heb ik tijdens het rijden wel het voorste stuk klittenband vastgemaakt, want als je met je hand tijdens het rijden het deksel iets oplicht (en hij zit vooraan niet vast), dan komt de wind eronder en kun je je deksel weer ophalen.

Achteraf gezien zou ik sterkere magneten hebben gebruikt, 15*3mm (15*2mm heeft de magnetenspecialist.nl niet) in het deksel en 15*5mm in de Quest oid, puur voor mijn eigen gemoedsrust, wellicht dat ik binnenkort nog een 'upgrade' uitvoer.

[De resterende 4 magneetjes heb ik in de neus vastgeplakt...]

[...waardoor het deksel met de magneten ook op de neus goed blijft liggen. Bij korte afstanden en met niet al te hoge snelheid (

[Met een magneet (20*5mm) in de Quest...]

[...en één (20*2mm) onderaan de Quest, hoop ik beter 'gezien' te worden door de detectielussen bij verkeerslichten]

Anderen hebben meer verstand van en ervaring met dit onderwerp, misschien is de positie nog niet goed, of moet ik betere magneten hebben. Ik heb nog niet goed getest met deze magneten. Ze zitten wel ongelofelijk goed vast, zonder lijm oid verschuiven ze geen millimeter.

Redactie

Reacties (0)