Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Streamer voor ICE QNT

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Stroomlijn

Ik rij dagelijks 40 km. Een velomobiel is niet praktisch vanwege het traject wat ik af moet leggen. Om niet altijd doornat te regenen ben ik begonnen met een streamer.
Als basismal heb ik een frame gebruikt van pvc buisjes. Daarop vijverfolie gespannen en daareop blokken polystyreenschuim gelijmd met PUR-schuim. Vervolgens met keperweefsel en epoxyhars bekleed. De afwerking is met DD-lak (ook op epoxy basis). De binnenzijde is eveneens bekleed met keperweefsel en epoxyhars. Daardoor is een soort sandwich constructie ontstaan. De montage op de fiets is wat lastiger maar uiteindelij toch gelukt. De streamer kan naar voren geklapt worden om toch makkelijk op en af te kunnen stappen.

Dit is het frame van PVC buisjes. De kern is een koperen buis die het profiel bepaald. Vervolgens met draadeinden van 3mm het dwarsprofiel erin gezet.
Na de bekleding met vijverfolie dacht ik klaar te zijn. Het was licht en functioneel maar de fiets werd wat instabiel en ik had onvoldoende bewegingsruimte.

De versie van vijferfolie was niet zo'n succes. De vorm was wel goed en dus heb ik deze wel als mal gebruikt. Het schuim erop gelijmd met PUR schuim en vastgezet met punaises aan de onderzijde.

Vervolgens het scuim schuren. Dat is goed te doen met een rasp. Wel vliegt piepschuim er sneller af dan PUR schuim. Daarmee dus wel oppassen.

Dit is het geworden. Niet zo lang als het oorspornkelijke model van PVC. Wel zo lang dat ik in droog blijf en toch bewegingsvrijheid heb om tegen te hangen in de bochten.

Redactie

Reacties (0)