Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Fuego stoel in een Mango

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: |Overig|

Na zo'n 19,5 duizend kilometer was ik het zat. Er moest nu echt een fijne stoel in mijn Mango. Een houten kont en geen steun aan de schouderbladen maakten de originele stoel voor mij 'sub optimaal'.

Omdat ik het stoeltje van mijn Fuego altijd geweldig vond, heb ik gewoon dat succesvolle recept gekopieerd. Ik heb een oude Fuego stoel geregeld, maar het werkt vast ook met een nieuwe.

Aan de onderkant rust de stoel op de originele Sinnerstoelsteun. De VM.nl stoelsteun lijkt me hier niet geschikt voor, dan zou je zelf iets moeten (laten) fabrieken, erg moeilijk lijkt me dat niet.

Aan de bovenkant heb ik met een paar stukken schuim de stoel ondersteunt en op de juiste hoogte gebracht. De beugel die je op de 3e foto ter hoogte van de schouders ziet voorkomt zijwaartse bewegingen.

Ik heb met deze configuratie al weer ongeveer 1500km gereden. Wel zit ik nu iets hoger waardoor het stuur iets dichter bij het middelwerk komt. Daarom hangt mijn stuur nu aan een remkabeltje. Het andere uiteinde van de kabel zit vast aan een klem van de bracketverstelling.

Belangrijk is dat mijn rug en schouders veel beter ondersteunt worden en ik wat verder achterover lig. De 'houten kont' is verleden tijd. Het is even passen, meten en weer aanpassen, maar het ligt nu wel goed.

Om het geheel af te maken een super ventilerend 2e-hands Ventisit mat.

Ook op de deze foto...

Rond wit ding: versterker van Philps sba-1500 speaker set.

Alu-kleurig ding met knopjes en een beetje paars: heel oude mp3-speler met radio, onmisbaar item. Een MPman f60.

bovenaan het frame in het klittenband: een pompje

rood pakketje: ehbo setje

pompje links boven: lucht toeter

kettingrol: Terra Cycle 13 tands titanium, van 'ratel ratel zaag zaag' naar soepel 'zoef zoef wat pedaleert dat plezant'.

3 schakelaars links onder: Rode Pioneer led aansturing.

Redactie

Reacties (0)