Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Fietspomp met compacte voet

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires, |Overig|

Normale fietspompen met compacte voet zijn tegenwoordig moeilijk te vinden. Met een velomobiel kan je namelijk net zo gemakkelijk een normaal formaat fietspomp meenemen in plaats van een klein meeneempompje waarbij je je een rugbreuk pompt. Alleen zijn de fietspompen tegenwoordig uitgerust met vrij lompe voeten. Wel is er een SKS-pomp met inklapbare voet maar die is schreeuwend duur en vrij zwaar met 2 kg. Dan heb je nog een goedkoop pompje van waardeloze kwaliteit en niet geschikt voor hoge druk. Ook zijn er pompen te koop met inklapbare voeten. Alleen zijn die voeten (en soms ook de pomp zelf) van kunststof. De inklapbaarheid maakt de voet niet echt veel kleiner omdat de voet vrij dik is.

Ik ben daarom zelf aan het knutselen geslagen. Ik heb een Halfords hogedrukpomp met niet inklapbare voet gekocht:

Mijn zelfgemaakte voet is er al op gemonteerd en is dus ook op de foto te zien, evenals de foto's hieronder. Maar hieronder toch nog even de beschrijving.

De voet heb ik verwijderd. Die zit met 3 schroefjes in de bodem geschroefd. Dat levert een veel compacter geheel op.

Ik had nog een stuk 8mm massief aluminium staaf liggen. Die heb ik in een U-vorm gebogen en de uiteindes daarna naar elkaar toe gebogen.
In de zijkant van de onderkant van de pomp heb ik 2 gaten geboord van 8mm en daar de gebogen aluminium staaf in gestoken.

Ik denk erover om nog een kunststof dop voor bijvoorbeeld onder metalen tafel-/stoelpoten in de voet te drukken tegen slijtage. Zodra het kunststof weggesleten is, zal natuurlijk ook de aluminium staaf geen grip meer hebben. Een stuk vervangbaar kunststof in de vorm van een dop in de voet is dus wenselijk.

Maar goed, hier het eindresultaat:

Redactie

Reacties (0)