Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Diverse fotos van diverse verlichtings projecten

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Verlichting, Veiligheid

Eerder heb ik zelfgemaakt dynamo verlichting gemaakt. http://www.ligfiets.net/zelfbouwer/project.php?project_nr=376

Inmiddels zijn daar verbeteringen aan gemaakt. De koplamp met 3 luxeons is vervangen voor een koplamp met twee Seoul P4 die veel beter zijn dan de luxeons. Deze Seoul P4's zijn inmiddels al verouders vergeleken met de nieuwste lijn van Cree (Q5 en de opvolgers).

Fotos van mijn nieuwe koplamp (in combinatie met de 'vertrouwde' verstraler met 3 luxeons aan boord.

Ondertussen heb ik voor een andere fiets ook nog een geheel verlichtings systeem gemaakt. Dit is iets makkelijker gedaan door bestaande zaklampjes te kopen en die aan te passen: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9634

Om deze zaklampjes geschikt te maken hoef je alleen maar de regelaar er uit te halen en de lamp aan te sluiten op de dynamo met een gelijkrichter. Twee van deze lampjes maken het "groot licht". Dit schakelen we met een schakelaar van de zaklamp die in het handvat van het onderstuur is weggewerkt.

Van het handvat van een van de twee zaklampjes is nog een breedstralertje gemaakt. Dit is het standaard licht omdat de verstralers veel te fel zijn om aan te hebben als er tegenliggers aankomen.

Van links naar rechts:
- lens (25x6 graden ovaal)
- behuizing voorste deel (achterkant zaklamp)
- veertje
- ringetje
- led
- munt, 2x (0.10 EUR, voor koeling, keepje voor de bedraging)
- behuizing achterste deel

in elkaar gezet, alleen de lens moet er nog voor gelijmd worden. De achterkant kan vervolgens waterdicht gemaakt worden met een plastic kurk en siliconenkit. Met wat montage materiaal kan het zo op de fiets gezet worden.

De hoofdschakelaar zit onder het zitje. Van hieruit gaat er ook nog een draad maar het achterlicht (zie http://www.ligfiets.net/zelfbouwer/project.php?project_nr=401). In het zwarte kastje zit ook een condensator die voor een standlicht maakt dat een paar minuten licht blijft geven.

Redactie

Reacties (0)