Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Quest met LED slakkenoogjes-verlichting

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Verlichting, Veiligheid

Mijn Quest met "slakkeoogjes" is waarschijnlijk reeds gekend.

Zij die hem niet kennen, gaan eerst even "WAAROM SLAKKENOOGJES" lezen. De rest leest verder.

OK, wat heb ik nu gedaan. Heel eenvoudig ... alles in LED omgevormd. En als ik zeg heel eenvoudig, dan bedoel ik ook heel eenvoudig. Ik heb me een setje gekocht voor autos. De houder bevatten vier leds. Zo heb ik er me vier gekocht. Al wat ik nog voor de rest nodig had was Tec7. Voor zij die het niet wisten. Die slakkeoogjes zijn infeite lamphouders die op remorquen worden geplaatst. En de glazen bolletjes zijn heeeeel eenvoudig te verwijderen. Wel ... je neemt dus zo'n halve bol eruit, plaatst je ledhouder erin en plaatst Tec7 achter de houder. De volgende dag kan je het al zonder probleem gebruiken. Ik heb wel mijn systeem op 12V geplaatst, dus ik had een nieuwe batterij nodig. Die heb ik geplaatst achter mijn achterwiel. Hij paste niet op de normale plaats. Veel nieuwe leidingen heb ik niet geplaatst. Enkel nieuwe kabel van nieuwe batterijplaats naar oude aansluiting batterij.En dan vooraan een kabeltje in de bovenkap naar achter voor de oogjes. Dus ... er zijn geen nieuwe schakelaars nodig.

Let wel op met de polariteit van de aansluitingen. Krijgt je de indruk dat de LEDs niet werken plaats dan eens + en - anders aan.

Ik heb ook twee LED pinkers vooraan geplaatst. Niet als pinkers maar als lichtjes om gezien te worden.

Resultaat: ik kan nu zonder schrik rond rijden, want ik ben goed zichtbaar en ... ik kan die lampen heeeeeeeel lang laten branden.

WAARM SLAKKENOOGJES? Wel, heel eenvoudig. Ik merkte op dat mijn lamp vooraan verkeerd werd geinterpreteerd door andere weggebruikers. Ze dachten nooit dat die laag geplaatste lamp een snel bewegend voertuigje kon zijn. Sommigen dachten zelfs dat ik een tuinkabouterlampje was. ECHT! Door het hoger plaatsen van de lampen en door er twee te gebruiken denken ze nu dat ik een brommertje ben. En ... ik wordt echt sneller opgemerkt.

Mijn slakkeoogjes zijn er om GEZIEN TE WORDEN. Niet om zelf te zien. Daar moet ik nog iets anders voor plaatsen. Misschien helmlamp.

Redactie

Reacties (0)