Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

GPS in de Quest

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires

Natuurlijk wil ik ook de gps meenemen in de Quest. De ontvangst binnen in de stroomlijn is goed en de GPSmap60 heeft geen aparte voeding nodig. Daarom is het genoeg een houder in de fiets vast te maken.

Eerst maar eens proberen of de zuignapsteun wil passen.
Dat is geen succes want het oppervlak van de wielkast is niet glad genoeg om de zuignap houvast te geven. Daarna heb ik een metalen plaatje op de wielkast geplakt als basis voor de zuignap en dat lijkt te werken, maar na een paar meter rijden valt de steun er toch weer af. Het is niet helemaal een verrassing omdat de zuignap ook in de auto wel eens losraakt.

Als het met vacuüm niet lukt moet hardware uitkomst bieden ...
Een bevestiging is snel gefabriekt uit een L-profiel, een stripje en een stukje buis.

Op het buisje past de fietsstuurhouder van Garmin.
Met een paar rvs boutjes zet ik de beugel vast op de rechter wielkast van de Quest. De plaats kies ik zo dat het apparaat ook zichtbaar is als het deksel op de Quest zit, en dat ik er niet tegenaan kom onder het rijden of bij in- en uitstappen.

En zo zit het. Als je goed kijkt zie je zelfs waar de foto is gemaakt (^:

Nu de praktijk.

> De GPS zit stevig op z'n steuntje en is goed te bedienen.

> Het blijkt dat ik tijdens het fietsen meer rechtop zit dan tijdens het inbouwen, daardoor is het scherm niet zo goed zichtbaar met gesloten kap. Ik prijs me gelukkig dat ik de steun verstelbaar heb gemaakt, maar even onderuit gaan zitten helpt ook.

> Soms trilt het apparaat, bijvoorbeeld op een slechte weg, en ook het dunne materiaal van de wielkast is hier debet aan. Dit is op te vangen met een stukje schuim tussen GPS en Quest.

> De GPS zit op een donkere plaats, buiten het bereik van de standaard binnenverlichting. Er is nog een extra lampje nodig en daarmee is dit kleine project niet helemaal voltooid.

Redactie

Reacties (0)