Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Velg Reflectie

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Veiligheid, Wielen

Omdat ik steeds vaker in het donker op pad ga, en m'n RaptoBike totaal niet aan de wettelijke eisen voldoet, ben ik aan het plakken geslagen.

Volgens de geldende voertuigreglementen moet reflectie aanwezig zijn op wielen en aan de trappers. Nu vond lelijk om van de witte of gele reflectoren in de spaken te hangen van zo'n snelle fiets. Ik had ook geen behoefte om de snelle Stelvio's te vervangen voor exemplaren met reflectie. Daarom heb ik Black ScotchLite reflectie materiaal op de aerovelgen geplakt. Dit materiaal is zwart, maar als er licht op schijnt reflecteert het wit. Overdag zie je dus niet veel, maar als je het beschijnt in het donker licht het op.

Het reflectie materiaal is aan de zijkant goed te zien.

Maar het leuke is dat het is ook prima zichtbaar aan de voor en achterkant!
Om helemaal aan de voertuigreglementen te voldoen heb ik de trappers van stukjes oranje reflectie materiaal. Voor de rode reflector achter zoek ik nog een goed oplossing.

Black Scotchlite is te koop bij: http://nl.black-scotchlite.com/ Het werd geleverd als in A4 formaat. Hiervan heb ik stroken gemaakt met een foto snijapparaat. Om de 2 wielen te beplakken heb ik iets minder als 2 A4-tjes nodig gehad.

Redactie

Reacties (0)