Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

dashboard/schakelaars Quesjer

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Verlichting, Accessoires

Hierboven te zien is het onderste gedeelte van het dashboard van Quesjer.
(onderaan staat nog een totaalfoto)

Van boven naar beneden:

De ronde schakelaar is van het binnenlichtje. dan een stopcontactje, dan een sigaretten-plug. Hieronder twee gele leds, welke aangeven of ik boordstroom heb aangeschakeld, en zo ja, met welke accu, en daaronder de schakelaar hiervoor. (middenstand is stroomloos circuit, rechts en links zijn de twee boordaccu's)
dan naar rechts de zekering van de drie stopcontacten, en het derde stopcontactje.

Hier een detailopname van de schakelaars aan het stuur. De remschakelaar rechts, dan de rode knop voor de claxon linksonder, en tussen de remhendel en het stuur de schakelaar voor de knipperlichten.

En hier de hoofdschakelaar geintegreerd in een (Alligt) stuurklem om de verlichting uit te schakelen.
Het stuur naar voren drukken schakelt alle verlichting uit, maar er blijft wel stroom op het systeem voor wat is aangesloten op de stopcontacten en het alarm. compleet uitschakelen kan met de schakelaar op het dashboard. Ik heb hiervoor gekozen omdat in mijn filosofie het remlicht ALTIJD moet aanflitsen als ik rijd en rem. Dat mag ik dus niet met een schakelaar eerst aan moeten zetten, wat ik nl. geheid vergeet. Heb ik stroom, en zit het stuur niet meer in de klem, dan werkt het remlicht, punt!

Hier een overzicht van alle bedienings- en bevestigingszaken links van me. Boven: net uit beeld de hendel om de koplamp te verstellen (standaard VM.nl-uitvoering) dan het groene ding: cacoaboter tegen droge lippen, gele knop: dimknop om het achterlicht te kunnen dimmen als ik in het donker in een groep rijdt, twee rode stekkers: ingangen voor de twee accu's. Schakelaar daarbij: koplamp en achterlicht, kurk: houder voor zonnebril, twee kilometertellers (om tegelijkertijd meer zaken in beeld te kunnen houden, bv. snelheid, cadans, temperatuur, hellingspercentage, inspanning, hoogte, dagafstand, totaalafstand. Meest gebruikt: cadans en snelheid en temperatuur of hellingspercentage.) Hwet zijn een Ciclosport 213 en een Ciclosport 436.
Dan een stukje klittenband om bv. een Ipod of telefoon te kunnen plaatsen, dan het onderste deel avn het dashboard wat boven al beschreven is, en onderin nog een RAM-mount knobbel om de GPS-unit aan te bevestigen.

Redactie

Reacties (0)