Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Tas-afhouders Challenge

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Bagagedrager, Accessoires

Vanwege het feit dat Challenge ze momenteel(13-07-'08) niet op voorraad heeft, hieronder een bouwbeschijving.

Het gaat dus om TAS-AFHOUDERS op een Challenge met een (oude) metalen zitting, zodat de tassen niet tussen de ketting komen.

Haal bij de Gamma of de Praxis een paar meter buis 12mm (géén messing zie het stukje: "Let op") en huur voor een middagje en bijpassend buigijzer.( € 5,-) Zie foto één.

Buig de buizen in de gewenste vorm en zaag of snij het overtollige stuk buis af. Foto twee.

Sla de twee uiteinden plat met een hamer, of gebruik hiervoor een bankschroef, en boor er een gat doorheen. (6,5 mm) Maak de platte uiteinden glad mbv een Dremel of zo.
Foto drie: de nieuwe afhouder en de originele in zwart er onder.

De afhouders worden bevestigd op de plaatsen waar het stoeltje aan het frame vast zit en dat is dan meteen de aan te houden maat.

Haal de bouten van de stoel los en stop ze weer terug met de tas-afhouders ertussen. Laatste foto.

Vergeet niet het buigijzer weer terug te brengen naar de bouwmarkt.

Succes!!

LET OP!

Ik kreeg onlangs van een oplettende lezer het volgende mailtje:

"Je hebt hier een koperen onderdeel aan je aluminium fiets geschroefd (zie foto). Het probleem is dat aluminium veel onedeler is dan koper. Dit betekent dat je beugels gevrijwaard zijn van oxidatie ten koste van je fiets. Bij onder andere schepen wordt dit effect gebruikt om stalen enmessing onderdelen te beschermen tegen corrosie. Er wordt dan een stuk aluminium of magnesium tegen de huid aangeschroefd. het idee erachteris dat dit "offerblok" wegroest, zodat de rest heel blijft. zie ook:http://nl.wikipedia.org/wiki/kathodische_bescherming en http://nl.wikipedia.org/wiki/opofferingsmetaal. Het punt is dus dat jij nu dus je fiets als offerblok gebruikt. Ik vrees dat als je de boel nu demonteert, er een hoop wit poedervrijkomt en zowel je frame als je zitje behoorlijk aangetast blijken".

Het is dus niet verstandig om koper-houdende buis tegen je (aluminium) fiets te schroeven; gebruik liever aluminium of roestvast staal.

Redactie

Reacties (0)