Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

sigma-voorverlichting

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: Verlichting

dit is een kort overzicht van hoe ik mijn verlichting plaatste.
De batterij maak ik aan mijn zitje vast met grote strips. Voor mijn bekabeling boorde ik twee gaten in het einde van de framebuis onder het zitje, aan de kant van de trapas komen ze uit terhoogte van de spanbouten, daar mijn trapas toch max uitgeschoven staat, heb ik daar genoeg ruimte voor.

voor de spot's maakte ik een beugeltje met drie kunstofrolletjes (in dit geval elektrische isolatoren) waarover de standaard bevestiging van de lampen past. via het middelste rolletje wordt de beugel vast gemaakt aan mijn fiets. Op het derailleurstangetje heb ik ook nog een witte led staan voor als het begint donker te worden maar ik nog meer dan genoeg zie. De schakelaar bevestigde ik ook onder mijn zitje met strips. er zitten drie schakelaartjes op. op de foto's zie je van links naar rechts: schakelaar voor spot 20W, knop voor knipperen met spot 20W en schakelaar voor spot 5W. De algemene drukknop, waar ook de laadfiche inpast, heb ik laten zitten, zodat ik kan voorkomen dat mijn batterij leegloopt, of dat mijn lichten toevallig ongewenst zouden ingeschakeld zijn (bvb door de een voorbijganger die het niet kan laten even aan de schakelaartjes te komen). Ik hoop dat je aan de hand van de foto's kunt meevolgen hoe ik het geheel heb opgelost, het resultaat is in ieder geval bevredigend.

een gelijkaardige beugel heb ik op voorhand gemaakt voor het bevestigen van een km-teller en cadansmeter of gps op mijn stuurstang.
De led-achterverlichting bestaat uit twee rode leds die aan de geperforeerde plaat op mijn bagagedrager zijn bevestigd.
voila: meer vragen hierover of over andere (elektro-mechanische problemen zijn steeds welkom, ik ga er graag mijn hoofd over breken.

aug. 2004
de knipperfunctie van mijn grootlicht het ik wegens niet gebruiken verwijdert.
De knop kon blijven zitten daar ik een elektrisch "claxon" heb geïnstalleerd die mede op mijn batterij is aangesloten. In de toekomst wil dat vervangen door een zuinige scoot-claxon.

op deze laatste foto kan je ook even meegenieten van mijn kettingrand, voldoende groot voor een 65 tandwiel terwijl ik een 54t gebruik. deze is aan beide zijden uitgevoerd met (1,5mm kunstofplaat) en bevestigd met plastic schroeven door de bevestiging van het tandwiel.

Redactie

Reacties (0)