Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Reageer

reparatie zitschaal

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: |Overig|

Nadat ik een paar maal fijn gefietst had op mijn tweedehands Flevo 50/50 hoorde ik wat gekraak en voelde iets meegeven in de rug. Thuisgekomen haalde ik het kussentje eraf en zag dat het dwarsbalkje, waar de zitschaal op gemonteerd is, door de schaal heen gekraakt was. Een nieuwe zitschaal kon ik wel kopen, maar ook hier was de prijs van dien aard dat ik besloot eerst zelf maar eens te gaan knutselen. Er zaten boven de gaten waarmee hij gemonteerd was, nog twee extra gaten; die hebben de constructie duidelijk verzwakt.
Sorry voor de slechte foto, het was donker en ik had geen geduld on te wachten tot de volgende morgen.

Ik heb een strip rond de gaten geschuurd, en ben daarna begonnen de verzwakte plekken (die ook ingedeukt waren) op te bouwen met fiberglass, achter was dit natuurlijk erger het geval als voor. Daarna heb ik aan beide zijden nog een paar lagen fiberglass toegevoegt. Ik heb voor het glas-gedeelte een hele fijn weefsel gebruikt.
Op de achterkant, heb ik nog één laag epoxy aangebracht, en er een plaatje van aluminium overheen gelegd, en aangedrukt. De epoxy vult enige oneffenheden die overgebleven zijn na het schuren op, en de plaat zal de druk beter verdelen op dit punt.
Is ook een mooie gelegenheid mijn naam en postcode erop te graveren in geval van diefstal.

Hier zie je de zitschaal weer op de fiets gemonteerd, en het aluminium plaatje tussen de zitschaal en het dwarsbalkje van de fiets.

Redactie

Reacties (1)

avatar

Helaas, na 6 jaar intensief gebruik, ook een kapotte zitschaal, tip over polyester reparatie heeft veel geld bespaard!

Petrol1545, 16 apr 2012 13:05