Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Hoofdsteun voor Flevo 50/50

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires

Ik heb een tweedehands Flevo 50/50. Ik vind hem heerlijk fietsen maar had wel moeite met mijn hoofd omhoog houden. Na het doorlezen van de verschillende oplossingen voor hoofdsteunen op Ligfiets plaza heb ik mij ook aan een zelfbouw hoofdsteun gewaagt. Ik vind ze ook vrij prijzig in aanschaf.

Ik heb uit een dunne plaat aluminium een cirkel gezaagt (met metaal-figuurzaagje) Een strip aluminium gekocht en daar twee stukken van gezaagd, en in vorm van de zitschaal gebogen, daarna gaten geboord.
Bij stoffenwinkels kan je vaak ook schuimrubber in verschillende diktes en stevigheid kopen, daar heb ik ook een stuk skay gekocht voor de cover van het kussentje. Het uitgezaagde cirkeltje heb ik gebruikt om een rond stuk uit het schuimrubber te knippen.
met de strips op de zitschaal heb ik ingetekend waar de gaten moesten komen en die geboort, waarna ik de strips vastgeschroeft heb, en de hoofdsteun eerst met duct tape vastgezet heb om te kijken wat de meest ideale hoogte was. Daarna heb ik de gaten in het aluminium plaatje geboort en alles vastgeschroeft op de zitschaal.
Ik zit nu veel ontspannender op de fiets! :)

De hoofdsteun op de zitschaal gemonteerd.

Redactie

Reacties (0)