Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Verbouwing Zelfbouw Velomobiel Deel 1 Het Frame

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Stroomlijn, Techniek

Een hele tijd terug alweer was ik in mijn jeugdige (ik voel me jong) enthousiasme begonnen met een zogenaamd BLOG. In het begin werden hier nog enthousiast postings op gedaan om de "wereld" op de hoogte houden van mijn plannen en de ontwikkeling van die plannen.
Dit verhaal was te vinden op http://dvelopment.blogspot.com/.
Omdat ik op de een of andere manier een account moet aanmaken op Google om verder te gaan met deze BLOG en dat niet voor elkaar krijg heb ik besloten om af te stappen van het BLOG concept en gewoon te posten op de plaats waar dat hoort; de zelfbouwers hoek van ligfiets.net!
Op mijn BLOG was ik nog bezig met het maken van een kunststof frame wat uiteindelijk in de kuip zou worden gelamineerd (gelijmd). Na diepere bezinning, en praktisch denken vanuit een onderhouds-oogpunt, heb ik toch besloten dat het maken van een kunststof subframe veel werk oplevert en een nadeel oplevert bij eventuele schades door aanrijdingen.
Als dit frame dan ook nog eens in de kuip wordt gelamineerd levert dat een extra probleem op.
Besloten werd dus om toch zo dicht mogelijk bij het concept van de bestaande velomobielen te blijven en voor een aluminium subframe te kiezen (de mannen van Velomobiel.nl zullen hier niet voor niets voor hebben gekozen...). De consequentie van deze beslissing was wel dat er een nieuw subframe ontworpen moest worden, wat weer een hoop tijd in beslag nam. Weer uitstel van het uiiteindelijke bouwen !! ;-(

Naast een nieuw inwendig subframe zal ook vering worden ingebouwd (zoals ik in de BLOG al naar voren deed komen). De veerelementen en het "ontwerp" zijn afgekeken/geregeld bij Velomobiel.nl.

Mijn dank gaat dus ook uit naar de heren voor het belangeloos beschikbaar stellen!
Ers is al een begin gemaakt met het maken van het subframe. Hieronder vindt je een aantal foto's van het schitterende laswerk wat door collega Frans is gedaan.

En een close-up van de voorkant; de twee schetsplaten worden aan de kuipwand vastgeschroefd. Het trapstel is niet verstelbaar.

En de ophanging van de "side-links" voor de veerpoten en de lagerbus voor het stuur.

De voorste ophanging voor het (Quest) stoeltje.

En de ophanging waar de geveerde achtervork (26" Quest) aan wordt gemonteerd.

Voor het vervolg, zie; http://www.ligfiets.net/zelfbouwer/project.php?project_nr=487

Verbouwing Zelfbouw Velomobiel Deel 2 De Kuip.

Redactie

Reacties (0)