Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Reageer

Remlicht

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Verlichting, Veiligheid

Een remlicht is erg practisch en veilig in het verkeer. Ik heb daarom redelijk snel na aanschaf mijn quest voorzien hiervan.

Hiervoor is het standaard achterlicht aangepast. Behalve remlicht is ook het (in mijn ogen ielige) LEDje dat standaard als achterlicht dient, vervangen door 3 boven elkaar staande wat fellere LED's.

Het remlicht bestaat uit 2x3 "horizontaal" gemonteerde LED's.

De LED's passen mooi door een geboord gaatje van 5mm, ze geven dan maximaal licht zonder demping. Eenmaal in het gaatje kan je ze vastlijmen met secondelijm.

De LED's zijn in series van 3 geschakeld, samen met een voorschakelweerstand, op de 12V boordaccu. De LED's zijn ongeveer 2V per stuk. x3 geeft dus 6V. Je houdt dan 6V over voor de voorschakelweerstand.

Voor het standaardachterlicht kan je dan met ongeveer 30mA uit, dan heb je een weerstand van 6V/30mA -> ongeveer 220 ohm nodig. Het remlicht wil ik wat feller, 40mA per serie. Hiervoor kan je uit met een 150ohm weerstand.

Zie hier de resultaten van het licht

Het remlicht wordt bediend met behulp van een microswitch bij de remhendel, die wordt geactiveerd bij het inknijpen.

Bij deze microswitch is tevens een extra schakelaar gemonteerd zodat het remlicht uitgeschakeld kan worden indien de fiets geparkeerd (en dus vast op de rem) staat. Tevens zit er een verklikkerLEDje bij gemonteerd, zodat je ook daadwerkelijk van binnen kan zien dat je remlicht geactiveerd wordt.

Redactie

Reacties (1)

Joppe01

Kan jij daar een schemaatje van doorsturen aub, liefst voor gebruik van 6 volt. Knutselen lukt me nog wel, maar LED techniek is niet echt mijn dada . . . ;-(

sportieve groet
Joppe
jp.icetrike@gmail.com

Joppe01, 03 jan 2013 16:25, bewerkt op 03 jan 2013 16:25