Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

GPS aan stuur

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires, Techniek

GPS op de ligfiets.

De laatste tijd kom ik met mijn fietstochten steeds verder van huis en aangezien ik niet zo'n goede padvinder ben heb ik besloten om de GPS uit de auto maar mee te nemen op de fiets. Om de GPS gemakkelijk op het stuur te kunnen plaatsen heb ik een houder gemaakt van een kapotte kilometerteller en een stukje PVC van 1mm dik wat ik nog had liggen. Het resultaat voldoet tot nu toe heel goed.

Om de 2 uur dat de accu (1200mAh) van de GPS meegaat te verlengen gebruik ik 4 penlite (AA) Ni-Mh accu's (4x 1,2V dus) zo kan ik de GPS zonder opladen de hele dag gebruiken. Misschien in de toekomst nog een paar zonnecellen erbij, maar tot nog toe heb ik nog geen zonnecellen gevonden die klein genoeg zijn.

Ziehier het resultaat:

k ben begonnen met het maken van een mal welke dezelfde afmetingen heeft als de GPS van een stukje hout. Daarna heb ik op een grotere plank 2 latjes (dikte gelijk aan de dikte van de GPS + 2mm) geschroefd. met een onderlinge afstand van de breedte van de GPS + 2mm.

Het stuk PVC van 1 mm. dik (wat ik had liggen) heb ik verwarmt in heet water daarna heb ik het op de 2 dwarslatjes gelegd en de vorm daar weer bovenop gedrukt. De delen PVC die toen uitstaken heb ik naar binnen gevouwen en daar weer bovenop heb ik een grotere plank gedrukt en het geheel met een lijmklem erop laten afkoelen. Na het afkoelen heb ik de achterkant van een kapotte fietscomputer met dubbelzijdige tape eraan vastgeplakt en voor de zekerheid heb ik er nog een paar schroefjes er in gedraaid. Zoals je kunt zien eerst aan de verkeerde kant ;) maar dat valt niet op dus dat neem ik maar voor lief.

Redactie

Reacties (0)