Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Houten fwd stadsligger

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Complete fiets

Na veel denken,bouwen, bijwerken, versterken en gedeeltes overnieuw maken is de Pullbeetle, merk Roester, dan toch gereed. Bewegende beelden vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=IHxzi7zIO8E

Ik heb vooral hout gebruikt omdat ik dit wel aardig bewerken kan. Verstevigingen zijn van aluminium. Verder zijn er veel onderdelen in verwerkt die ik nog had liggen of waar ik makkelijk (goedkoop/gratis) aan kon komen. Totale kosten zullen rond de €100 liggen.

FAW: voorvelg, banden, trapasconstructie, stoeltje+schuim

Brandweer: dikke alu plaat en voornaaf (shifter is zelfbouw)

H@rry: kettingrol (thanks)

Defensie: verf

Frame: 44x67 balk en 12mm berkentriplex

Voorvork: gewoon stalen vorkje van €5. Gekocht op CV 05 en met een hydraulische krik verbreed tot 130mm.

Wielbasis 111cm, zithoogte 54cm, trapas 62cm (iets te laag), gewicht 19kg, maar de dikke naaf, zware verlichtingsset en zware faw stoel zijn goed voor 3kg extra. 16kg had dus ook gekunt.

Het rijd best goed. Verbeterpuntje is een goed passende balhoofdset dat voor een rustiger rijgedrag zal zorgen. De 1e 285km gingen goed. Ik kan linksom makkelijk keren en de kruissnelheid is 24,5. Maximum 37,3.

Eerst een verzaagd stalen stuurtje, uiteindelijk toch maar een stukje bezemsteel. Het is makkelijk te verwerken en weegt weinig. Diameter (24mm) is geen probleem, de zelfbouwer maakt alles wel weer passend.
Om het geheel stijf en sterk genoeg te krijgen gebruikte ik heel veel stukjes aluminium. Zichtbare alu delen heb ik gezandstraald. (dankjewel Mark)

Redactie

Reacties (0)