Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Accu en geluidsreductie

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Complete fiets

Standaard komt de Go-One zonder accu. Dus bij batteryspace een NiMH accu (12 V, 3500 mA/H) plus intelligente lader besteld. En om de vaste kosten nog wat verder te drukken ook een accumeter die met zes ledjes de toestand van je accu netjes aangeeft.

De accu is met klitteband op de rail van de stoel vastgezet. Een handige plek want uit het zicht, lekker laag en ik kan nu zonder de stoel te demonteren de accu verwijderen. Hier zit ook een kroonsteentje voor verdeling van de spanning naar de toeter en naar de verlichting.
Ook zie je op de foto hierboven de (geisoleerde) pvc pijp waar de ketting doorheen loopt. Deze is in een isolatie geschoven die, daar waar de pijp naar buiten wordt gevoerd is afgemonteerd met rubber kit. Met name dit laatste geeft een fantastische geluidsreductie! De ketting is niet meer te horen en bij glad asfalt hoor je alleen heel zachtjes een ietwat futuristische zoemtoon. Alsof je in een elektrisch aangedreven mobiel rijdt. Erg gaaf.

Als toeter heb ik een doodgewone 12V (gelijkspanning) motor/brommerhoorn gemonteerd. Deze maakt een hels kabaal en voor fietsers is dit een bekend geluid want de meeste brommers hebben dezelfde hoorn. En voor vijf euro hoef je dit echt niet te laten.
Met deze montageplek denk ik het minst last te hebben van spatwater op de contacten. Ze zijn dan wel geisoleerd, maar ik houd het liever helemaal droog.

Zie voor meer info hierover mijn Ligfiets Blog op www.vanegdom.net.

Redactie

Reacties (0)