Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

versatiledakje op Mango, achterbevestiging

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires

foto 1: zo haakt de plastic haak, afkomstig van een draagband van een weekendtas, onder de rand van het instapgat van de mango. Als je in de fiets zit kan je dit gemakkelijk, achter je nek bevestigen. Bij het fietsen merk je niets van de bevestiging, behalve dat het dakje niet meer op kan waaien. Voor de lengte van het elastiek en de juiste plek van bevestiging aan het dakje zal je ter plekke moeten passen.Met maximaal uitgerekt elastiek moet de haak net onder de rand van het instapgat kunnen. teken op elastiek en dakje af waar je gaat bevestigen.

foto 2: hier is de vorm van de haak iets duidelijker en de manier waarop de twee elastieken banden eraan zijn vastgenaaid. Zorg dat je bij elastiek dwars op de rekrichting naait, want je garen (ijzergaren in dit geval) rekt niet, door alleen dwars op de rekrichting te naaien laat je de rek intact.

foto 3: de elastieken banden zijn in de naad van de "buisholte" vastgenaaid. Zo kan je aan de buitenkant van het dakje niets zien van de bevestiging, maar ze zijn wél door en door vastgenaaid. Daar is best wat kracht voor nodig. Ik heb een tang gebruikt om de naald door het stugge materiaal van het dakje te krijgen. En je moet goed mikken, soms een paar keer, om ook aan de buiten én aan de binnenkant netjes in de naad te zitten.

Redactie

Reacties (0)