Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Complete restauratie van een Rider

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Complete fiets

Deze Rider had ik aangeschaft om me bezig te houden. De fiets was in erbarmelijke staat toen ik deze op ging halen. Veel versleten onderdelen en veel kapot maar het frame was nog heel. Wel her en der beschadigd maar dat fix ik wel.

Het frame is weer als nieuw en de lak blinkt weer zoals het hoort. Hier ben ik alweer een eind op dreef en de fiets staat al een heel eind weer in elkaar. De lagerbussen van de achteras zijn vervangen evenals de lagerbussen van de fusees.

Thuis hobbyen doe ik vaak op deze manier. De fiets in de touwen aan een dikke balk van de carport. Laswerkzaamheden en andere machinale bewerkingen doe ik in een andere werkplaats.

Het oude type zitschaal is nog heel en ook de bagagedrager mag na een poets en opknapbeurt weer gemonteerd worden.

Het eindresultaat mag er zijn, een fijne en mooie Rider die weer vele kilometers meegaat. De fiets is voorzien van veel nieuwe onderdelen. Compleet nieuw crankstel, nieuw 7 speed pignon, nieuwe ketting, nieuwe lagerbussen voor achterbrug, nieuwe lagerbussen in fusees, nieuwe kogelkoplagers stuurstangen, nieuwe banden. Na de restauratie is de Rider goed getest en na de test is de fiets verkocht.

Redactie

Reacties (0)