Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

The Zoof (ouder project)

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Complete fiets

Deze trike is dus niet geheel een eigen ontwerp. deze fiets is gemaakt als techische opdract op een school. Na voltooiing van de bouw heb ik de fiets overgenomen en de fiets verder aangepast zodat een fijne trike werd neergezet.
Ik was al helemaal verknocht aan de trikes en vond dat mijn vrouw er ook maar aan moest geloven. Maar om weer een flink geldbedrag neer te leggen voor een trike hebben we dat toch anders gedaan, zelf bouwen.

De fiets was een schoolproject en hier is de fiets ook net klaar. De achterband is later wel vervangen door een sportiver exemplaar maar voor de test goed genoeg.

gewoon zo simpel mogelijk houden en ook het gewicht zo laag mogelijk proberen te houden maar dat viel niet mee.

Het sturen gaat door middel van stuurknuppels die rechtstreeks op de fusees zaten geschroeft met m6 bouten. Later hebben we dat veranderd omdat de m6 bouten toch te licht waren en bij veel kracht dus afbraken.

Een oude ATB had dienst gedaan als donorfiets voor enkele onderdelen. Zo ook het voorblad. Ook het achterwiel is compleet hergebruikt en nog meer onderdelen. De neuspijp is uitschuifbaar om de trike op een juiste lengte af te stellen.

Net werk van de technische hogeschool, helemaal zelf ontworpen en zelfgemaakte fusees met zeer goede glijlagers en een mooi vorksysteem voor de stuurstangen.

Mooi toch, zelfbouw stuurgewrichten. En dat zijn stevige gewrichten.

De ziiting en rugdeel was gemaakt van stevig zonneschermdoek. De rijgdraad is een dikke elastiek.
De eerste testkilometers heeft mijn oudste zoon gemaakt en dat ging prima. De trike stuurde heel fijn en reageerde goed op elk commando. De trommelremmen deden hun werk nar tevredenheid. Mijn vrouw heeft er nog geen 5 kilometer op gefietst, ze vond het niks. Mijn zoon vond het een fantastische trike maar heeft zelf al een zelfbouw Zephyr. Na overleg hebben we The Zoof verkocht wat ik me wel erg aantrok. Maar, we blijven bouwen.

Redactie

Reacties (0)