Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Corsa restauratieproject

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Complete fiets

Deze ligfietsen zie je niet meer, we hebben deze fiets opgekocht en het is de bedoeling dat deze fiets gerestaureerd word. Het is een leuke apparte fiets met veel plastic afdekkappen. De fiets heeft 15 versnellingen, het achterwiel heeft 5 versnellingen in de naaf en is 16 inch groot. Via een ketting gaat het dan naar een 3 versnellingsnaaf en dan met een lange ketting door het frame naar het voorblad. De fiets heeft alleen een achterrem, deze word bediend met de joysticks. De joysticks zijn er om de fiets mee te besturen maar dus ook om te remmen en te schakelen. Sturen is makkelijk naar links en rechts bewegen, remmen is de stick van je afduwen.

De rechtse joystick.

Hier is de Corsa ontdaan van de plastic kappen. De kleine voorwielen zijn ook al gedemonteerd. Het vierkante frame is van aluminium en past goed in de workmate.

Een tekening van het frame zodat het wat duidelijker wordt. De ketting loopt door het frame tot aan de eerste naaf. De eerste naaf is een 3 versnellingsnaaf die op zijn beurt een 5 versnellingsnaaf aandrijft. Zo komt de fiets dan aan 15 versnellingen. Het achterwiel is een 16 inch spaakwiel voorzien van een vjfversnellingsnaaf met trommelrem. Deze rem word mechanisch bediend via een kabel. De voorwielen zien er iel uit en zijn van het formaat stepwieltje. De voorwielen hebben geen remmen. Dat wil ik toch gaan veranderen.

Ondertussen is de Corsa van eigenaar verwisseld. Ik had er te weinig tijd voor om de Corsa geheel op te knappen. Hopelijk zien we binnenkort foto,s van de Corsa in opgeknapte staat.

Redactie

Reacties (0)