Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 3Reageer

Optima Rider stroomlijn

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Stroomlijn

Om meer snelheid te halen met de Rider had ik het idee om deze eens te gaan voorzien van een strommlijn. De staartpunt was niet zo,n probleem, die kon je zelfs via Optima bestellen maar nog nooit iemand gesproken of gezien die een staartpunt op de Rider monteerde.

De neus was een stuk moeilijker om aan te komen. gelukkig deed een oproep via Ligfietsplaza en een verkoopsite op internet wonderen en zo kwam ik in het bezit van een complete stroomlijnset. De montageframes moest men wel zelf ontwerpen en bouwen.

De neus leek het moeilijkste maar dat viel erg mee. Alleen het op en afstappen was nu wel een stuk moeilijker. In de regen fietsen was nu ineens een stuk leuker omdat je een heel stuk droger bleef achter de neus.

De staartpunt paste best mooi. Het geheel werd binnen 5 minuten gemonteerd of gedemonteerd. De staartpunt was voorzien van een gelijmd alluminium frame. Dit frame zat met 4 inbusbouten op de Rider geschroefd. De bagagedrager eraf en in die gaten kwamen dezelfde bouten maar dan met de stroomlijn. Het was geen stille stroomlijn maar het werkte wel.

Nog wat stickers erop om het zwart wat te breken.

Complete stroomlijn op de Rider. In snelheid scheelde het wel wat en in de regen was het een heel stuk prettiger fietsen. De onderkant was geheel open dus toch nog wat koelte.

Redactie

Reacties (3)

Freakyrider

Mooi verhaal!
Waar heb je de neus gekocht? Heb je een linkje o.i.d?

Freakyrider, 04 mrt 2012 09:00

avatar

IS dit dezelfde neus als degene die M5 ligfietsen verkoopt, het voorste carbon gedeelte van de recordkuip : http://www.m5-ligfietsen.nl/site/NL/Carbon_Specials/Recordkuip twv €450 ?
Weet je toevallig iets of iemand waar je die neus nog steeds kan kopen ?

De polyester staartpunt -dezelfde als die jij hebt van optima- heb ik namelijk al op mijn optima baron ligfiets zitten en dezelfde neus zou er prima bijpassen.

pascalkolkman, 28 aug 2013 15:40

avatar

Het ziet er heel goed uit.
Merk je ook dat je sneller kun rijden i.v.m betere stroomlijn?
Ik heb zo´n zelfde staartpunt op twee verschillende tweewieler gehad maar wat snelheid betref merk ik er niet veel van.
Groet,
Gerrit

GHOOGEN, 25 apr 2018 09:17