Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Reageer

alleweder gerestaureerd

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Techniek

Afgelopen zomer, heb ik een gebruikte flevo Alleweder gekocht. Na restauratie is hij nu bijna klaar, en staat er ongeveer zo bij. Binnenkort zal ik deze tekst uitbreiden, en meer foto's toevoegen. Ik fiets trouwens heen en weer tussen Idskenhuizen en Heerenveen.

Hier ben ik net terug van het ophalen van de Alleweder.

Nieuw trapstel, en een betere bevestiging. Het oude spulletje was helemaal uitgescheurd, en krom. Tevens een enkel en groot tandwiel ivm een Rhohlof naaf. Wat een uitkomst.

Stuurinrichting, en nieuw zitje. De bodemplaat waar het zitje op staat, heb ik gemaakt van 3mm aluminium, dit omdat het oude behoorlijk wat metaal-moeheids scheurtjes had.

Bevestiging rugleuning van het zitje.

De onderkant van de fiets versterkt met een grote plaat aluminium van 3mm, die weer aan de plaat voor het zitje gepopt zit. Dit geeft een mooi star geheel. Toen dit klaar was zat de neus er een stuk steviger voor.

Rohlof ingebouwd, en nieuwe bandjes.

Ook het ophangpunt voor de achterbrug, heb ik verstevigd. Het hoekprofiel zit ook weer aan de zitplaat vast.

De neus bevestigd met het rubber andersom, dan normaal gedaan wordt, naar wat ik heb gezien in Dronten. Op deze manier valt, bij mij teminste, het rubber veel mooier, en wil het ook makkelijker.

Op weg.

Vertrek vanaf het werk.

Een nieuw kleedje, ik vond die elastieken niet mooi meer.

Redactie

Reacties (1)

gerard007

Mooi gedaan. Ik hoop dat mijn FAW er net zo strak uit komt te zien.

gerard007, 23 mrt 2012 07:28