Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Zonwerend ruitje voor de Versatile

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires, |Overig|

Via het ruitje in het dakje van de Versatile komt vrij veel licht binnen. 's Winters prettig maar 's zomers mag dat wel eens wat minder. Ook voor de ogen kan het prettiger zijn om minder licht op te vangen.
Uiteraard kan je met een petje op onder het dakje gaan zitten. Echter is een petje warm; zonder petje kan je hoofd veel beter afkoelen.
Daarom ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Bij de Halfords hadden ze 'zonwerend' folie voor autoruiten in de aanbieding. Ik heb daar een rol van opgehaald.
Het folie heb ik aan de binnenkant van het ruitje geplakt. Ik hoop dat het blijft zitten want de 'rand' van de sticker zit gelijk met de onderrand van het ruitje; daar komt de wind vol op te staan.

Mijn verhaal in dit zelfbouwproject is niet geheel chronologisch. Voorafgaande aan het plakken van het folie op het ruitje, heb ik eerst een 'inzetruitje' gemaakt met datzelfde folie. Dat heb ik simpelweg gedaan door het folie te 'lamineren'. Daarvoor heb ik eerst een kartonnen mal gemaakt in de vorm van het ruitje. Die heb ik gebruikt om het gelamineerde ruitje op maat te knippen.
Het goed lamineren is overigens wel een probleem. Het valt vies tegen om het geheel luchtbelvrij te krijgen. Gelukkig hoef je er maar zelden doorheen te kijken. Dus een groot probleem is het niet.

Het 'inzetruitje' kan vrij eenvoudig aan de onderkant van het ruitje tussen ruitje en stof van het dakje geschoven worden:

Tot slot nog 2 foto's:
Één van het ruitje met folie en inzetruitje van buitenaf geschoten én een foto van dezelfde combinatie van binnenuit geschoten.

Redactie

Reacties (0)