Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Redding van een alleweder

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: |Overig|

Sinds 11-05-2006 ben ik eigenaar geworden van de bovenstaande alleweder.
Op de foto is duidelijk te zien dat de fiets in de loop van zijn leven diverse schade's heeft opgelopen, helaas bij aankoop was dat voor mij niet echt duidelijk. Ik ga er even vanuit dat ik bij aankoop meer onder de indruk was van de fiets dan van de (zichtbare) schade's.

Duidelijk zichtbaar was wel dat de linkerboog kleiner was dan de rechter. Ook iets dat me niet bij aankoop is opgevallen.
Om het maar kort door de te zeggen: ik was even blind :-)
Juist door de twee verschillende bogen is het voor mij niet meer haalbaar om de fiets te restaureren. Het plan is nu om de fiets toonbaar, rijdbaar en zover mogelijk te restaureren.

Na het verwijderen van de neus en de plamuur/stopverf, was het helemaal een ramp.
Rechtsvoor was de plamuur zo dik gesmeerd dat er bijna geen doorkomen aan was, helaas zat daaronder dus een kompleet maanlandschap :-(.
Linksboven was het net gatenkaas. Ik weet niet wat er ooit heeft gezeten, maar als het één spiegel is geweest dan heeft hij overal en nergens gestaan. Hoe dan ook gaten genoeg om te vullen.
Boven het linkerwiel is de plaat dusdanig ingeknikt dat alleen een hoop plamuur en geduld de zaak een beetje toonbaar kon gaan maken.
Door het weer terugplaatsen van de neus werd het duidelijk dat deze nooit fatsoenlijk heeft gepast, meteen werd duidelijk waarom de tape rondom de neus zat.
Om de neus toch goed pasbaar te krijgen was er voor mij maar 1 oplossen en dat is het vastpoppen van de neus op het casco. Het gevolg is dat de neus iets omhoog wordt gericht, wat weer tot gevolg heeft dat er aan de onderkant een kleine opening ontstaat.
Deze opening heb is dus dicht gemaakt met behulp van een plaat dun aluminium te gebruiken. Het aluminium is door de dikte (of juist het gebrek hieraan) makkelijk te knippen en te buigen, dat laatste geeft ook wel eens problemen met het boren van de gaten voor de popnagels.
Helaas is er geen foto beschikbaar van de gehavende fiets met neus in deze stand.
Nu (04-06-2006) heeft de fiets een andere kleur, maar kent zo her en der nog wat problemen. Daar over later meer

Redactie

Reacties (0)