Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Bodemmatjes voor de Versatile

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Accessoires, |Overig|

In Versatiles worden ZOS (zeer open schuim) matjes meegeleverd die als bodembedekking dienst doen. Het ZOS is echter vrij teer materiaal en absoluut niet geschikt als bodembedekking als je de bodem gebruikt om (bagage)spullen te vervoeren. De ZOS matjes waren dan ook al helemaal versleten na 9 maanden. Dus was het tijd voor vervanging.
Ik heb bij caravanhandel De Jong in Hattem een anticondensmat besteld. Dit matje lijkt of is mogelijk exact hetzelfde materiaal als de matjes van Ventisit kussens.
Het materiaal komt weg bij Truster en wordt verkocht onder de naam 'anti-condensmat'.
Bij Lappenland heb ik van die bandjes gehaald zoals gebruikt worden voor bijvoorbeeld aansjorbandjes van rugtassen. Dat zou dienst gaan doen als rand rondom het matje.
Thuis ben ik aan het knutselen gegaan. Ik wilde de oude matjes overtrekken maar ze waren zodanig vergaan en vervormd dat dat absoluut geen zin meer had. Dus ben ik de vloer van m'n Versatile gaan opmeten. Toen heb ik de vorm van de matjes uitgetekend op een stuk tentzeil (wat ik nog had liggen van m'n Alleweder, ik had datzelfde materiaal gebruikt voor het zeiltje) en uitgeknipt. De zeiltjes pasten netjes op de bodem.
Vervolgens heb ik die 2 zeiltjes op de anti-condensmat gespeld.

De volgende stap was uiteraard het uitknippen. Daarna heb ik de randen van de matjes afgezigzagd (zo goed en zo kwaad als het ging maar het doel was de randen dunner te krijgen). Tot slot heb ik de bandjes om de uiteindes genaaid.

En zie, ze passen. Ik heb een nieuwe, luxere mattenset in m'n fiets liggen.

Redactie

Reacties (0)