Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Verhoging van Quest/mango deksel

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Stroomlijn, |Overig|

Na vele pogingen om de windruis om mijn oren te verminderen heb ik eindelijk een oplossing gevonden. Windruis is voor mij een van de grootste problemen op/in een fiets die sneller dan 35km/h gaat. De verhoogde ruis zal zeer zekerlijk gehoorproblemen veroorzaken.

Ik heb geexperimenteerd met oordopjes en spoilerplaten op een haarband om de windruis te verminderen, maar deze middelen waren ondergeschikt.

De oplossing was om de hoofdgatrand te verhogen. Zo wordt de wind over de oren geschept ipv erin. Zicht tijdens regen wordt ook hierdoor verbeterd.

Een alternatief was wel om lager in de fiets te zitten, maar ik vind het prettig om hoog te zitten om zo doende beter zicht te krijgen op de wegdek. Een koplamp in een Quest zit namelijk laag en schijnt niet zo effectief voorbij 30m.

Hieronder zijn de foto's.

De materiaal is een campingmatje van Decathlon en kosten 3,95. Ik heb een tijdje gezocht naar een materiaal die stug genoeg is, maar wat niet problemen zal veroorzaken tijdens een aanrijding. De haakjes aan de zijkant en voorkant zijn van aluminium plaat en zijn vast gezet met siliconenkit. Let op dat de strip campingmat niet recht gesneden is. met een boog in het midden komt de strip schuin te staan aan de voorkant.

Hierboven is een grove schets van de afmetingen. Mijn 3 haakjes zijn ong 2,5 a 3,5cm vanaf de onderkant gemonteerd. De afmetingen zijn vrij grof, aangezien de eerste exemplaar gemaakt werd mbv karton. Deze was vervolgens vrijhand gekopieerd op het kampeermatje. Deze heb ik uitgeknipt en gemonteerd. Ik raad het aan om de afmetingen eerst op een stuk karton te kopieeren. Pas deze dan toe op je fiets mbv plakband en kijk of de maten kloppen. De bovenrand moet netjes in de gezichtslijn met de kuip aansluiten. Als deze te hoog is, dan is het niet prettig fietsen.

Redactie

Reacties (0)