Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Regenjas voor op de ligfiets

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Veiligheid, |Overig|

Het ontwerp is simpel, een voorpand zonder naden of rits. Geen doorlekken enzovoort. De stof is geel katoen dat aan een kant geplastificeerd is. Geheel water en wind dicht. De kleur is goed zichtbaar in het verkeer.

Hier resultaat is een dicht pand van voren. Een elastiekje in de nek tegen doorlekken en ook een beetje bij de mouwen.

Van achteren helemaal open. Daar regent het toch niet op een ligfiets en scheelt een hoop problemen met ventilatie. Dit is ook de reden dat ik gekozen heb voor korte mouwen. Ik vind het natregenen van armen niet erg.

Niet zo zichtbaar is een elastiek met dat hem aan de onderkant bij een houdt.

Tot slot, alle eer voor het naaiwerk komt mij vriendin toe, niet mij, waarvoor mijn grote dank!
Er zijn nu een paar goede testen geweest. In de eerste plaats naar CV 2006 toe; Van 8:30 tot 15:00 aangehad omdat het tot 14:00 regende. Omdat hij niet ademd word je op zo'n afstand wel beetje vochtig van het zweet maar nat is toch echt anders.

De week erna een paar keer gebruikt voor de korte woon werk afstand. 5.3 km en zelfs in een enomre stortbui bleef mijn overhemd (opgerolde mouwen tot in de jas) helemaal droog. Geen druppel.

kortom: op lange afstanden word je toch wel nat maar juist op de korte afstaden waar je een hoosbui over je heen krijgt doet hij het erg goed.

Redactie

Reacties (0)