Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

optima eagle->flevo racer

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:25

Categorieën: Complete fiets

Na een tochtje Zwarte Zee was het beestje (Optima Eagle) ongeveer op. Als vervanging heb ik een Condor gekocht. Een vriend van me had mij al eens gewezen op de gelijkenis van de het eagle frame en de racer. En toen dacht ik waarom niet en heb ik het frame in stukken gezaagd. Het balhoofd heb ik bij tempelman gekocht en ben aan het lassen gegaan.
Na drie avondjes klussen had ik een rijdbare fiets. Ik had minimale ervaring met de kantelknik besturing dus uitgerust met het oude troep zodat ik er van hartelust mee kon vallen ed.
na een paar weken had ik het idee dat het frame te lang was en heb ik de achtervork in gekort, waardoor de hele fiets ook meer omhoog kwam. Het stuurgedrag is nu stukken beter. Binnenkort gaat het gezandstraald en gespoten worden om het roesten te stoppen.

Het stuur heb ik vast gezet door de zadelklem buis van een oude gazelle te nemen. De barend-shifters paste niet in de barends dus die heb ik afgezaagd en daar twee stukjes voorvork buis opgezet die zijn wel een stuk breder maar de shifters passen er precies nog in. (Het geheel is samen met een bevriende fietsenmaker in elkaar gezet, vandaar de overvloedige voorraad aan bukfietsframe onderdelen)
Ik heb alleen een magura voorrem gemonteerd met winkelhaak aansluiting op de remhendel. Dit zorgt voor een extreem korte remleiding en super remgedrag.

Het plan is om er een nexus inter 8 naafje in te zetten en dan nog er een kettingkastje omheen te bouwen. Of dit succesvol laat ik nog wel horen.
En hierbij, het is gelukt er zit een standaard kettingkast omheen en een nexus naaf ingebouwd. De framelayout is wel wat veranderd, de ondersteuning van de bovenbuis is meer naar voren gezet. in oude constructie trok ik de 40*40*2 mm buis krom en liep telkens m'n ketting er af. Nu rijdt de fiets als een zonnetje.

Redactie

Reacties (0)