Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

variatie op Flevoracer-het vervolg

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: Complete fiets

De racer rijdt nu al een tijdje in en rond de Flevopolder en bevalt uitstekend. Met een omweg van werk naar huis wordt meer regelmaat dan uitzondering. Ik heb me nog even laten verleiden tot een proefrit in een Quest, omdat het woon-werkverkeer toch zeker gefietst ging worden. Maar dat is het toch niet geworden en dit komt niet door de prijs.(wel een beetje). Het opgesloten gevoel in combinatie met de toch wel rumoerige klankkast viel mij tegen. Ik ben iemand die veel waarde hecht aan een geruisloze fiets, geen kettinggeratel en geen tikken of gerammel
wil horen. Als je dan in de natuur fiets hoor ik graag mijn omgeving. Ook het feit dat ikzelf geen aandeel kan hebben in de bouw van de fiets vind ik als techneut een nadeel. Dus ben ik erg blij met mijn eigen RVS-racer.

Ik ben nu zo aan de fiets gewend dat nadat ik thuis gestart ben het vaste stuur loslaat om het in Harderwijk bij aankomst op mijn werk pas weer vastpak. Onderweg mijn petje goedzetten, slokje drinken, banaantje eten of je bril schoonmaken zijn dingen die je met twee handen kan doen. Alleen bij het schakelen, claxoneren en mijn licht aan en uitzetten gaat er een hand naar beneden. De Sigma verlichting voldoet goed, alleen de schakelaar kan ik met handschoenen aan niet goed bedienen. Hier heb ik een extra tuimelschakelaar tussen gezet en nu kan ik op de momenten dat ik het zonder licht ook goed kan zien de accu sparen. Ik zal nog even wat detailfotos toevoegen.

Er zijn inmiddels aardig wat reacties binnengekomen. Ook vragen over verkrijgbaarheid van tekeningen, frames en complete fietsen. Misschien dat ik in de toekomst een serie ga opzetten, maar de factor tijd en de vraag welk prijskaartje er aan moet hangen zijn nog lang niet rond. Als laatste nog een foto van de hoofdsteun met op de achtergrond nog een creatieve uitspatting.

Leon de Kock

Ik ben inmiddels bezig, naar aanleiding van de vele reacties om eens te bezien of een serie mogelijk is. Aanvangsidee is om een frameset te bouwen en is te kijken wat dat dan moet gaan kosten. Ook de planning qua tijd is belangrijk. De mensen die reeds gereageerd hebben houd ik op de hoogte van de ontwikkelingen.

De ontwikkelingen staan niet stil. De hoofdsteun is inmiddels aangepast. Zo heeft het hoofd meer steun en houvast. Je kan je hoofd er als het ware opleggen. Ook de bagagedrager is af en de tassen kunnen eraan. Veel ruimte en ook hier kan je gebruik maken van normale fietstasse, dus in alle prijsklasse.(deze komen van de LIDL).

De fiets is getoond op Cycle-Vision en heeft vele positieve reacties opgeleverd. Ik moet toch even vermelden dat de samenwerking met de overige mensen van de zelfbouwstand onder de bezielende leiding van Pieter de Jong de doorslag heeft gegeven voor een zeer geslaagd weekend en de overtuiging dat ik volgend jaar weer van de partij ben. Ook zal de RVS-Racer dan meerijden in de diverse wedstrijden.Het voornemen om de fiets in kleine oplage te bouwen staat voorlopig op een laag pitje. Met name de beschikbare tijd en problemen met de leverancier van de framebuizen zijn hiervan de oorzaak.

Redactie

Reacties (0)