Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 1Reageer

Zitmat

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: |Overig|

Veel mensen hebben tegenwoordig Ventisit op hun fiets. Ik wil zoiets ook wel, omdat het "zeer open schuim" wat ik had, weer aan het doorzakken was. Een Ventisit mat kopen vond ik echter wel erg duur.

Op een of andere manier kwam ik terecht op de site van Peter Welk, die op zijn fiets schuim heeft toegepast wat verkocht wordt door: SVB, een online shop voor watersport attributen.
Ik heb 3 eenheden van 10cm besteld (de rol is 2.1 breed), waardoor ik mijn zitje met een dubbele laag kan bekleden.

Dit spul heet "Matrazen und Polsterunterlage" en wordt normaal gebruikt in boten als ventilatie-onderlaag voor zittingen en matrassen. Met een maximale belasting van 1to/m2 mag ik dus 250kilo wegen, moet lukken... :-) De nieuwe zitting heeft mij 17.70 euro gekost.

En op verzoek nog een foto waarbij je de schaal van het materiaal iets beter kan inschatten.

En zo ziet het er dan uit.

En zo zag de oude mat eruit, een zeer open schuim met een mooie, op maat gemaakt hoes van (?) eromheen.

Ik heb het "Matratzenunterlage" nu al een aantal jaar op de fiets, en het vertoont nog geen slijtage. Ook is het niet opgevallen dat kleding er door slijt.

Je knipt het spul op maat en daardoor komen er wat krulletjes vrij. Maar na een tijdje is dat ook over.

Redactie

Reacties (1)

avatar

Heb je voorbeeld opgevolgd alleen met 5lagen van dit materiaal voldoende gekregen voor een matje of 3 te maken van 5lagen dik ligt lekker op de fiets moet alleen nog proberen hoe het met een hoge snelheid gaat aangezien ik zaterdag bij de pontjestocht maar hooguit 18km per uur haalde vanwege mede fietsers. Maar dit gaat morgen dus maandag gebeuren met een rit vanuit Norg naar Groningen.

khoek, 24 aug 2014 22:23