Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

regelbaar stoeltje hurricane

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: |Overig|

hoi,

hoe graag ik ook met de hurri rond-tsjeez (toer) had tot voor vandaag steeds een probleem dat me in de wegzat. Namelijk het standaardstoeltje (kort model) was net te kort. Nu zou je wel kunnen stellen dat ik een lang zitje monteer, Dat was echter veel te lang. Dus niets van aantrekken en wennen. Lukte aardig tot ik mijn oog liet vallen op de limit die per toeval tweedehands werd aangeboden. Nu ik minder op de hurri vertoefde werd ik pijn in mijn nek gewaar door niet optimale houding en wou dit veranderen.

Een paar weken terug naar Tim Biesemans gereden om een optimastoeltje te proberen presenteren op de hurri, ff gepast, grote maat zat lekker voor me. Maar, om dit kunststof (niet zelfdragend) stoeltje op de hurri te monteren waren te veel aanpassingswerken nodig aan het frame.

Vandaag uiteindelijk de doorbraak, we zouden een stukje tussenzetten. Toen we naar Tim onderweg waren liet Brecht (die van de gelegenheid gebruik maakte mee te rijden) zich ontvallen: "Het zou toch praktisch zijn moest je een regelbaar zitje hebben he!"
Daad bij woord gevoegd en vijf uur later kon je een resultaat als op foto's waarnemen.

dankzij een goed voorziene werkplaats van Tim, heb ik twee aluplaten 50 x 6 x 300mm zo afgewerkt dat ze een vaste bevestiging hebben met dezelfde bouten als de bevestiging van de bagagedrager en een regelbare verbinding (dankzij sleufgat en twee boutjes waarvan een de bovenste bevestiging van het stoeltje) aan de onderkant van het zitje, Zitje zelf verstevigd waar ik het zou doorzagen. en uiteindelijk de slijpschijf erin gezet. Gelukkig na montage met positief resultaat.

Ik ben dus nu in het bezit van een redelijk uniek challenge-stoeltje dat je kan regelen van de kleine maat tot 5cm extra lengte. 2cm was echter al voldoende voor me, maar wie weet wil ik in de toekomst iets meer of minder, ik kan nog steeds veranderen door eenvoudig weg vier schroeven iets te lossen, verschuiven en terug aanspannen.

Redactie

Reacties (0)