Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Cadansmeter

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: Techniek

Momenteel heb ik een CicloSport Hac4+, met ongeveer alle fietsfuncties erop. Dus ook een cadansmeter. Hieronder kan je zien hoe deze is bevestigd.

Je ziet hier de cadansmeter (dat ovale, zwarte ding, waar een draad uitkomt), die is bevestigd het twee tie-wraps aan de trapbuis. Een afstandhouder zorgt ervoor dat de sensor op pak weg anderhalve milimeter van het magneetje zit.
De afstandhouder is gemaakt van een blokje piepschuim, met twee laagjes carbon erop. Niet dat zo heel nodig is voor de sterkte, maar het ziet er wel kek uit toch?
Onder de afstandhouder zit een stukje dubbelzijdig tape, tegen het verschuiven.

Hier zie je mooi dat de afstand tussen de magneet en de sensor precies goed is.
Overigens zijn de twee tie-wraps verjongd omdat ze dan door de bevestigingsgaten van de sensor passen.
De twee rood-zwarte draden die je ziet lopen zijn van de verlichting.

De bevestiging van de magneet op de krank was een probleem. Normaal doe je dit met een tie-wrapje, maar dit bleef niet zitten. De krank is nogal glad en loopt taps toe. Na wat geprobeerd te hebben, met tape en lijm, heb ik gewoon een gat geboord en de mgneet met bout en moer vastgezet. De bout is netjes verzonken, zodat mijn schoen er niet tegenaan komt (je ziet wel aan de slijtagestrepen waarom dit nodig is :-)

En het magneetje aan de andere kant. Het gat is geboord in het midden van de krank en dus op de neutrale lijn. Dit zal voor de sterkte dus niet veel uitmaken. Onder het moertje zit een plastic ringetje en een klein afstandsbusje.

Redactie

Reacties (0)