Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Afsluitbakjes voetengat Quest

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: Stroomlijn

In een poging om de Quest nog wat sneller te maken heb ik samen met Hans van Vugt en Rob Jansen afsluitbakjes voor de voetengaten van de Quest gemaakt.
Eerst een zacht en bros materiaal onder de gaten gelegd (zoiets als oasis dat voor bloemstukjes wordt gebruikt) en een eindje droog getrapt om te bepalen hoe lang en diep de bakjes moeten worden. Ook gekeken waar de hakken precies langs gaan.

Vervolgens een stuk schuim (roofmate) op maat gesneden zodat het klempas in een voetengat past. Dit in het gat gestopt en met een stift de rand van de kuip op het schuim afgetekend.

Met de afgetekende kuiprand als basis afgetekend hoeveel ruimte voor de hak er moet komen en daar omheen een mooie vloeiende, aerodynamische, lijn getekend die de uiteindelijke vorm aangeeft.

Met een scherp mes en later met schuurpapier de gewenste vorm aan het schuim gegeven. Zorgen dat alles mooi glad is. Regelmatig gepast in de Quest om te zien of alles mooi aansluit.

Toen de maal naar het zin was deze in de voetengaten gezet en met plakband, waar de epoxyhars niet op hecht, bruine verpakkingstape, de mal vastgezet. Ook de omgeving van de voetengaten met deze tape afgeplakt zodat het eindresultaat van de Quest zal lossen.

Een stuk carbon om maat geknipt, ingesmeerd met epoxyhars en over de mal heen gevormd.

Een dag laten drogen.

Mal en bakjes van de Quest los nemen. Met grof geweld (mes) de mal uit het bakje peuteren. (Volgende keer de hele mal lossend maken met tape.)

De rand in de juiste vorm knippen.

Opschuren en lakken (er zaten nog een paar gaten tussen het koolstofweefsel waar geen hars zat).

Klaar.

Voor een wedstrijd aan de buitenkant met een stuk tape onder de Quest plakken.

FAQ:
Q: Is het sneller?
A: Geen idee. Maar zowel m'n 3 uur als m'n 1 uur tijd verbeterd.
Q: Is het warm?
A: Ja, met racekap er op wordt het bloed heet in de Quest.
Q: Kan ik ook een exemplaar krijgen?
A: Neen, bij iedere Quest zitten de voetengaten op een andere plek en zijn van een andere vorm (afhankelijk lengte rijder en grootte van de voeten). De bakjes moeten op maat gemaakt worden.

Redactie

Reacties (0)