Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Verlengde tasafhouder Hurricane

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: Bagagedrager, |Overig|

Marrianne heeft kleine, normale fietstasjes achter op haar Hurricane.
Toen we de fiets aanschaften, hebben we direct ook een stel tasafhouders op laten monteren. Alleen zijn deze tasafhouders bedoeld voor zijtassen en niet voor normale fietstassen. De tasafhouders lopen voor normale fietstassen niet ver genoeg door naar achteren.
Aan de 'voorkant' hadden de fietstassen wel steun aan de tasafhouders maar aan de achterkant niet; de tassen kwamen daar bijna tegen het achterwiel aan.
Om dit op te lossen heb ik de tasafhouders verlengd.
Bij een metaalhandel heb ik een buis aluminium gehaald met een diameter van 12 mm en een lengte van zo'n 160 cm.
Met behulp van een buigapparaat van een bouwmarkt heb ik 4 bochten in de buis gemaakt:
Eerst heb ik een U-vorm gemaakt van de lange buis waarbij de breedte van de U even breed is als de bagagedrager van de Hurricane. De U komt tegen de onderkant van de bagagedrager met de bocht omhoog. De U-vorm zit gemonteerd aan de bouten waarmee ook het achterlicht aan de drager gemonteerd zit.

Vervolgens heb ik de uiteindes van de U-vorm naar voren gebogen op dezelfde hoogte als de onderkant van de orignele tasafhouders.

Om de nieuwe tasafhouder aan de originele tasafhouders te monteren, heb ik een gleuf in de buizen van de nieuwe tasafhouder gedremeld. Deze gleuf zit aan de bovenkant van de 2 naar voren wijzende buizen.
Omdat de originele tasafhouders 10 mm zijn en de nieuwe buis 12 mm, passen de buizen van de originele tasafhouders in de buizen van de nieuwe tasafhouder.
De nieuwe tasafhouder heb ik vervolgens van onderaf om de originele tasafhouders heen geschoven.
Tot slot heb ik nog een stel slangklemmen gebruikt om de nieuwe tasafhouder stevig om de originele tasafhouder te schroeven.

De tasafhouders vanaf de zijkant gezien:

De uitbreiding doet z'n werk zeer goed: de fietstassen lopen nu netjes evenwijdig aan de fiets en blijven ver uit de buurt van het achterwiel

Redactie

Reacties (0)