Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Alle Weder wordt Bad Weder

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: Accessoires

Al voor ik m'n alleweder had had ik het plan om hem "dicht" te maken.
Van acrylglas heb ik een voorruit gemaakt en van transperant pastic folie
een overkapping.
De voorruit staat onder een hoek van +- 20gr op de neus. Voor het model heb ik eerst een mal van karton geknipt.
De ruit heb ik m.b.v. een alupijpje rond 10 dat passend op de carosserie gebogen is vast gezet. Dat pijpje op de neus gepopnageld en de ruit weer op het pijpje.Naden dichtkitten.
De hoogte boven mijn hoofd heb ik gemeten.Van een alu pijp rond 16 en ik heb een beugel gebogen met als breedte de breedte ter plaatse van de aw en als hoogte de gemeten hoogte.Die beugel heb ik scharnierend op de "armleggers" van de aw vastgezet.De open ruimte tussen de beugel en de achterkant van de aw heb ik met een zeiltje dicht gemaakt.
Een paar coupnaatjes om de aansluiting op de beugel en de achterkant te krijgen.
t.b.v. De ventilatie heb ik aan beide kanten opzij een groot gat geknipt en daar weer een ruimere lap overgenaaid zoals bij ventilatie openingen in een tent.
De ruimte tussen de voorruit en de beugel is afgedekt met transperant folie
Wat ik in de vorm van een dikke T geknipt heb. De staander is het dak en de liggers vormen de zijkanten. De beide zijkanten zijn gedeeltelijk open. Ik wil mijn armen buitenboord kunnen steken om richting aan te geven en om de voorruit eventueel schoon te kunnen maken. en ook vanwege de ventilatie.Die bleek zo goed dat de adem mij werd ontnomen.
Nu heb ik van acrylglas twee ruitjes gemaakt die naar buiten scharnierend vast zitten. Als de wind erop staat wordt het ruitje dicht gedrukt en de ander kant staat op een kier.
Langs de bovenkant van de voorruit, de zijkanten voor zover nodig en langs de achterkant heb ik klitteband geplakt en hier en daar vast gepopnageld, vooral op de einden.ook de randen van het dakje
zelfs de zijruitjes zitten met klitteband vast.
Het geheel functioneerd naar verwachting.
Ik zit droog en uit de wind, de voorruit beslaat niet, alleen bij hele harde wind pal in de rug is er onvoldoende ventilatie.
Het "zeil effect"is volgens mij veel sterker. d.w.z. zijwind, zelfs wind schuintegen geven een stuwend effect!

Redactie

Reacties (0)